Germà Gordó tornaria a estar implicat en la trama del 3% arran de la descoberta d'un manuscrit que la Policia Judicial va fer en la intervenció del despatx de Josep Antoni Rosell al qual El Mundo va tenir accés ahir. Els fets es remuntarien l'any 2012 quan Gordó hauria anotat en una carta referències a la constructora Teyco, que és una de les propietats de la família Sumarroca, un dels clans investigats pel 3%.

Juntament a les referències a aquesta entitat també hi hauria assenyalat que Teyco construiria «escoles» a Catalunya per instrumentar els contractes a través de GISA (Gestió d'Infraestructures).

En el manuscrit de Rosell, consta que són encàrrec de GG, suposadament Germà Gordó, la mà dreta d'Artur Mas. Segons El Mundo, els investigadors li atribueixen a ell la negociació amb les empreses i les dates d'adjudicacions i entregues.

Teyco va guanyar concursos d'escoles infantils en l'any 2012, data en la qual el manuscrit de Rosell està datat. Un dels centres és Marta Mata, al Vendrell. Per al Col·legi Marta Mata, Teyco es va beneficiar d'3.099.284 euros. A més, el 12 d'abril, Bluegreen Village (empresa dels Sumarroca) va donar a la Fundació Catdem -entitat que amagava comissions- 40.000 euros.

Gordó declararà com a investigat d'aquí dues setmanes al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) com a pressumpte enllaç entre els empresaris i el partit polític CDC per la manipulació de concursos i el pagament de comissions.