Cs, PSC i PPC urgeixen Forn a comparèixer al Parlament sobre l'amenaça d'atemptat

Ciutadans vol explicacions del conseller d'Interior i el director general dels Mossos i els seus antecessors

01.09.2017 | 11:05

Ciutadans (Cs), el PSC i el PPC van urgir el conseller d'Interior, Joaquim Forn, a comparèixer al Parlament perquè doni explicacions entorn de l'avís de la CIA sobre un possible atemptat a la Rambla de Barcelona.

El grup parlamentari de Cs va sol·licitar la compareixença de Forn i del seu antecessor en el càrrec, Jordi Jané, «perquè donin explicacions al Parlament sobre l'avís que va donar la CIA als Mossos d'Esquadra sobre un possible atac terrorista a la Rambla de Barcelona», abans de l'atemptat del 17 d'agost. Cs va demanar que el director general dels Mossos, Pere Soler, el seu antecessor, Albert Batlle, i el mateix Trapero també s'expliquin a la cambra catalana, segons va informar en un comunicat. També Cs va reiterar al ministre d'Interior, José Ignacio Zoido, la necessitat d'elaborar un informe per millorar en la lluita antiterrorista i que doni totes les explicacions.

La portaveu parlamentària del PSC, Eva Granados, va demanar la compareixença «immediata» de Forn perquè doni explicacions «sense perdre ni un dia». En un comunicat, Granados va explicar que contactarà amb el president de la comissió d'Interior del Parlament perquè «agilitzi l'agenda» i avanci la compareixença de Forn com més aviat millor.

De la seva banda, el president del PPC, Xavier García Albiol, també va demanar la compareixença urgent de Forn, davant les «contínues contradiccions del conseller en les seves explicacions públiques de l'última setmana». Per a García Albiol, «és preocupant que la Generalitat digui una cosa avui i demà la contrària», per la qual cosa resulta «imprescindible» que «el conseller s'expliqui davant els diputats per aclarir les versions exposades sobre la gestió del seu departament durant la crisi oberta per l'atemptat terrorista perpetrat a Barcelona», va informar el PPC en un comunicat.

Segons la seva opinió, «les contínues contradiccions provoquen interrogants i sembren de dubtes en una àrea molt sensible per a la ciutadania», per la qual cosa és necessari que Forn «s'expliqui i posi sobre la taula tota la informació».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema