El laude fixa un complement salarial de 200 euros i anul·la expedients de l'empresa

Josep Ginesta, secretari general de treball, lamenta que Aena no apareixi a la resolució de l'àrbitre

01.09.2017 | 07:09
Representants d´Eulen i dels treballadors, ahir firmant el laude.

El laude pel conflicte de l'Aeroport del Prat fixa un complement salarial de 200 euros per 12 pagues i anul·la els expedients i sancions oberts per l'empresa als treballadors durant la vaga d'aquest estiu. L'entrega del veredicte es va fer ahir al Consell Econòmic i Social i el director general d'Eulen a Espanya i Portugal, Emilio Garcia, va assegurar que el compliran. El complement salarial és exactament el que havien pactat Generalitat i empresa i que els treballadors van refusar. Al laude es demana explícitament a ambdues parts que «no adoptin noves mesures de conflicte ni vaga relacionades amb les matèries objecte del laude». Els treballadors havien anunciat una nova vaga a partir del 8 de setembre, precisament, per denunciar les sancions i els acomiadaments per la vaga. El comitè de vaga valorarà el laude el dissabte. El document també fixa les dimensions de la plantilla i estableix que en temporada alta hi haurà cinc treballadors per filtre de seguretat, més un corre-torns de 25 empleats en franges de màxima afluències i hora punta. Així mateix, el laude també fixa que no hi podrà haver més de 50 treballadors de vacances per mes.


No blinda acomiadaments

El secretari general de Treball, Afers Socials i Famílies, Josep Ginesta, va avisar que el laude pel conflicte de l'aeroport del Prat no blinda, a diferència de la mediació de la Generalitat, els acomiadaments que hi pugui haver a l'empresa Eulen en un futur ni tampoc les condicions retributives dels treballadors sense tenir en compte la revalorització dels increments anuals.

Ginesta també va lamentar que en la resolució de l'àrbitre no hi apareix Aena, que en la mediació es va comprometre a blindar de cara el futur els complements salarials i a incloure en les pròximes licitacions el dimensionament dels filtres a l'aeroport. . En canvi, va continuar, el laude no reconeix ni la revisió salarial ni el seu blindatge de cara al futur.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema