L'Associació de Mitjans d'Informació defensa la llibertat d'expressió

Veu «fonamental salvaguardar el dret dels ciutadans a conèixer la veritat en la base d'una tasca periodística seriosa»

02.09.2017 | 01:10

L'Associació de Mitjans d'Informació (AMI), presidida per Javier Moll -president d'Editorial Prensa Ibérica, editora de Diari de Girona-, va emetre ahir un comunitat per «defensar la llibertat d'expressió davant dels que qüestionen la feina dels periodistes i dels mitjans d'informació» en relació a les informacions publicades sobre els atemptats del passat 17 d'agost a Catalunya. L'AMI va voler transmetre amb aquest comunicat el seu suport a El Periódico de Catalunya «després dels atacs dels últims dies» en relació amb les informacions publicades per aquest mitjà respecte dels atemptats ocorreguts a Catalunya. Així mateix, va expressar el seu «suport i solidaritat al director d' El Periódico, Enric Hernández, que ha estat objecte de durs atacs per la seva tasca arribant fins i tot a rebre amenaces de mort».

L'Associació de Mitjans d'Informació considera «fonamental salvaguardar el dret dels ciutadans a conèixer la veritat en la base d'una tasca periodística seriosa, ètica i responsable». L'AMI considera que «les crítiques i pressions rebudes per qualsevol mitjà no són tolerables, vinguin d'on vinguin, ja que cap govern, institució o col·lectiu pot limitar el dret constitucional dels ciutadans a estar informats».

L'Associació va insistir que els editors, «igual que han fet sempre, seguiran denunciant qualsevol atac contra la llibertat d'expressió, protegint amb això el dret dels ciutadans a estar informats» i va recordar que la llibertat d'informació està protegida per l'article 20 de la Constitució.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema