Els embassaments de les conques internes es troben al 61% de la seva capacitat

Totes les demandes per a aquest any estan garantides

06.09.2017 | 13:00

Els embassaments de les conques internes catalanes es troben al 61% de la seva capacitat, amb un total de 421 hectòmetres cúbics emmagatzemats, segons dades de l'Agència Catalana de l'Aigua. Es tracta d'un volum lleugerament superior al de l'any en aquestes mateixes dates, quan les reserves se situaven al 60%, amb 417 hectòmetres cúbics. Aquest volum, que garanteix totes les demandes ordinàries per a aquest any, és conseqüència del descens lent però constant dels mesos d'estiu, un període caracteritzat per la manca de pluges, per una major demanda per al consum urbà i de rec i per les elevades temperatures. D'altra banda, en les properes setmanes, a més, està previst que finalitzin les diverses campanyes de reg i és a la tardor que es registren més pluges i els nivells dels embassaments es recuperen.

El sistema Ter-Llobregat es troba al 63% de la seva capacitat (389 hectòmetres cúbics), un volum lleugerament superior al de fa un any (63% i 383 hectòmetres cúbics). Els embassaments del Llobregat (la Baells, la Llosa del Cavall i Sant Ponç) estan al voltant del 70%, amb 149 hectòmetres cúbics, uns volums lleugerament inferiors als registrats fa un any. Pel que fa als pantans del Ter (Sau i Susqueda), se situen a més del 60% (240 hectòmetres cúbics), un volum lleugerament superior al de fa 365 dies. Darnius Boadella, a l´Alt Empordà, també està millor que fa un any, amb 42% de capacitat i 26 hectòmetres cúbics (al setembre de 2016 estava al 39% i 24 hectòmetres cúbics).

No obstant això, el sistema amb volums més baixos és el de Siurana-Riudecanyes, que està al 21% amb 3,6 hectòmetres cúbics (fa un any gairebé disposava del doble de reserves). Pel que fa a l´embassament de Foix, aquest està a prop del 80% (3 hectòmetres cúbics), un volum lleugerament superior al registrat fa un any.

D'altra banda, tot i que els volums de reserves actuals són els normals després de l'estiu, la planta dessalinitzadora del Llobregat, que habitualment funciona al 10%, està duplicant aquesta xifra i en breu passarà a fer-ho al 30%. Quant a la planta dessalinitzadora de la Tordera, segueix funcionant per garantir la demanda de la zona del nord Maresme i el sud de la Selva.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Catalunya


Twitter riu del ´vaixell Piolín´ on dormen els agents per a l´1-O

Twitter riu del ´vaixell Piolín´ on dormen els agents per a l´1-O

La decoració d'una de les embarcacions desplaçats a Barcelona està sent objecte de bromes

Josep Maria Jové cessa com a secretari general de la Vicepresidència

Josep Maria Jové cessa com a secretari general de la Vicepresidència

El decret aprovat pel Govern busca per protegir-lo de la multa de 12.000 euros diaris imposada pel...

La Guàrdia Civil registra una impremta a Òdena

La Guàrdia Civil registra una impremta a Òdena

L'alcalde d'Igualada, Marc Castells, ha presenciat la intervenció de la benemèrita | Els agents...


Desenes de persones s´aixequen a Arc de Triomf

Desenes de persones s´aixequen a Arc de Triomf

Molts dels acampats comencen a recollir tendes i material per desplaçar-se a la Ciutat de la...

VÍDEO | Els policies denuncien les condicions dels zulos on han de dormir als vaixells

VÍDEO | Els policies denuncien les condicions dels zulos on han de dormir als vaixells

Un vídeo gravat per un dels agents es queixa de les condicions d'allotjaments als ferris on...

Enllaços recomanats: Premis cinema