Un jutjat suspčn un acte a Madrid a favor del referčndum

S'havia de fer diumenge en un local de l'Ajuntament i el PP al consistori madrileny havia presentat un recurs

13.09.2017 | 06:51

El jutjat Contenciós número 3 de Madrid va acordar ahir suspendre de forma cautelar la cessió per part de l'Ajuntament de Madrid d'un local del centre cultural Matadero per a la celebració d'un acte a favor del referèndum de Catalunya diumenge que ve, com va demanar el PP en un recurs. Així ho va indicar en roda de premsa el portaveu dels «populars» madrilenys, José Luis Martínez-Almeida, després de presentar dilluns un recurs contenciós administratiu contra aquest esdeveniment, organitzat per l'associació Madrilenys pel Dret a Decidir.

Aquest acte, la sol·licitud del qual va tramitar en nom de l'associació La Comuna el número 41 de la llista d'Ara Madrid, Pedro Casas, defensa que «es realitzin consultes sobre els necessaris canvis polítics i socials que cal introduir en el règim del 78, sorgit d'una transició tutelada». Segons va assegurar el popular l'acte dictat ahir, al qual no cap recurs encara que l'Ajuntament té tres dies de termini per presentar al·legacions, és «contundent» i va dir que l'esdeveniment «l'únic que pretenia era fer una apologia del referèndum il·legal i suspès pel TC».

En l'acte s'indica que la cessió del local implica «afavorir un acte de suport a una consulta convocada per una llei que ha estat suspesa pel Constitucional (...) i es dirigeix clarament contra allò disposat a la Constitució». Martínez-Almeida va destacar que l'acte cita els dos primers articles de la Constitució, referits a la sobirania nacional i a la «indissoluble unitat de la Nació Espanyola», així com la llei que indica que la competència de convocar referèndum és «exclusiva de l'Estat».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema