Cessen el president del Consorci d'Educació de Barcelona i nomenen al seu lloc a la consellera

Clara Ponsatí assumeix les funcions poc abans de l'1-O i al mig de la polèmica sobre la cessió de locals a Barcelona

14.09.2017 | 01:02

La consellera d'Ensenyament, Clara Ponsati, va cessar el president del consell de direcció del Consorci d'Educació de Barcelona, Lluís Baulenas, i va assumir les seves funcions pocs dies abans de la celebració de l'1-O i al mig de la polèmica sobre la cessió de locals a la capital catalana. El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) va publicar ahir una resolució de la consellera Ponsati en la qual se cessa Baulenas «i se li agraeixen els serveis prestats». Així mateix, es publica el nomenament de Ponsatí com a presidenta del consell de direcció del Consorci d'Educació de Barcelona. La resolució es va publicar amb data de dimarts, el mateix dia que Baulenas va presentar l'inici del curs escolar sense que transcendís el seu cessament.

Segons recorda la resolució publicada pel DOGC, l'article 9 dels Estatuts del Consorci d'Educació estableix que el consell de direcció està format pel president -designat per la consellera d'Ensenyament-, pel vicepresident -que nomena l'alcalde de Barcelona-, així com cinc membres en representació de la Generalitat i tres de l'Ajuntament de Barcelona.

El cessament es produeix al mig de la polèmica que mantenen el Govern i l'Ajuntament de Barcelona perquè la capital cedeixi els col·legis electorals habituals per al referèndum de l'1 d'octubre.

Un portaveu de la conselleria va assegurar que l'objectiu de la consellera a l'assumir la presidència del Consorci és «poder visualitzar l'educació a la ciutat de Barcelona i implicar-se més directament en una responsabilitat que ja tenia» i va matisar que «no té res a veure amb la implicació en la recerca de locals per a l'1 d'octubre».

Per la seva part, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va explicar ahir que la consellera li va comunicar ahir que assumiria la presidència del Consorci «per motius obvis», que segons Colau podrien referir-se a la firma de documents relacionats amb l'1 d'octubre.

En declaracions a Rac1, l'alcaldessa de Barcelona va assegurar que la consellera li va comunicar el canvi al consorci d'Educació «abans que fos públic» i que la seva lectura sobre la situació és que Ponsatí «assumeix tota la responsabilitat sobre allò que es firmi des del Consorci», encara que va afegir que «se li hauria de preguntar a ella» sobre la resolució.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Catalunya


L´ANC i Òmnium reparteixen un milió de paperetes oficials de l´1-O

L´ANC i Òmnium reparteixen un milió de paperetes oficials de l´1-O

Cuixart i Sánchez demanen que es mantinguin les mobilitzacions sense incidents i que "no es caigui...

Qui és el coronel que dirigirà els Mossos?

Qui és el coronel que dirigirà els Mossos?

Diego Pérez de los Cobos és un alt càrrec del Ministeri de l'Interior amb molta experiència a la...

Els Mossos, a les ordres de l´Estat

Els Mossos, a les ordres de l´Estat

El fiscal superior de Catalunya ordena que el Ministeri de l'Interior assumeixi la coordinació de...


La Generalitat creu que el fiscal vulnera l´Estatut i s´«extralimita» en les funcions

La Generalitat creu que el fiscal vulnera l´Estatut i s´«extralimita» en les funcions

?«Una cosa és ordenar a una policia judicial» una actuació concreta i una altra «decidir a qui ha...

Rajoy demana a Puigdemont que acabi amb el «ridícul i la tensió innecessària»

Rajoy demana a Puigdemont que acabi amb el «ridícul i la tensió innecessària»

?El president espanyol assegura que el Govern de la Generalitat i el president saben que l'estat...

Enllaços recomanats: Premis cinema