La fiscalia ordena també a les policies locals requisar urnes i material de l'1-O

Els quatre fiscals provincials obliguen els caps policials municipals a requisar urnes i tot el material electoral. Trapero transmet les ordres de la fiscalia

14.09.2017 | 01:21
Els caps gironins dels Mossos, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, ahir sortint de la reunió amb el fiscal.

Les fiscalies provincials de Catalunya van ordenar a les policies locals dels ajuntaments que investiguin qualsevol actuació encaminada a «organitzar el referèndum il·legal» i que intervinguin «les urnes, sobres electorals» i d'altres elements destinats a preparar la consulta. Els fiscals en cap de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona es van reunir ahir amb els comandaments territorials dels Mossos d'Esquadra, la Guàrdia Civil i la Policia Nacional per comunicar-los l'ordre de la Fiscalia Superior d'impedir el referèndum, així com una altra instrucció perquè encomanin a les policies locals investigar qualsevol actuació relacionada amb l'1-O.

Concretament, la instrucció dictada pels fiscals provincials va dirigida als Mossos, als comandaments dels quals ordena que comuniquin als caps de les policies locals dels respectius àmbits territorials que elaborin atestats sobre qualsevol preparatiu de l'1-O.

Igual que la instrucció dictada per la Fiscalia de Catalunya, l'ordre de les provincials insta les policies locals a adoptar «les mesures necessàries per intervenir els efectes i instruments destinats a preparar o celebrar el referèndum il·legal, requisant urnes, sobres electorals, manuals d'instruccions per als membres de les meses electorals, impresos electorals, propaganda electoral, elements informàtics, així com qualsevol altre material de difusió, promoció o execució del referèndum il·legal». En cas que per intervenir els esmentats efectes calgui una ordre judicial, la Policia ho posarà de manera immediata en coneixement de la Fiscalia, segons detalla la instrucció.

l ministeri públic demana a les policies locals que davant l'existència de qualsevol fet relacionat amb els preparatius del referèndum, elaborin «de forma urgent l'informe o atestat oportú, que contindrà totes les dades necessàries sobre la seva execució, autoria, participació i circumstàncies recurrents». L'esmentat informe policial, estableix la Fiscalia, s'haurà de remetre, també de forma urgent, al fiscal en cap de cada província i enviar-se'n una còpia a la policia judicial dels Mossos d'Esquadra corresponent, «a efectes de coordinació». «Els funcionaris de la Policia Local practicaran de forma immediata les diligències necessàries per acreditar els fets delictius i determinar les responsabilitats penals exigibles, així com les que els encomani el fiscal (...)», prossegueix la instrucció dirigida als Mossos.

Per la seva part, el major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, ja va transmetre a «totes les unitats» de la policia catalana les ordres de la Fiscalia de Catalunya perquè «requisin urnes» i tot el material de l'1-O i va centralitzar a la Comissaria General la instrucció de possibles diligències.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Catalunya


Imatge de tres Mossos.
Els Mossos comencen a complir l'ordre de la Fiscalia d'anar als col·legis electorals a identificar els responsables

Els Mossos comencen a complir l'ordre de la Fiscalia d'anar als col·legis electorals a identificar els responsables

Els agents visitaran els centres aquest dimarts i dimecres per enviar la informació al ministeri...

L´1-O s´avança sis dies a Salt

L´1-O s´avança sis dies a Salt

Joves realitzadors roden un espot, amb urna, per reivindicar el referèdum - Desenes de figurants,...

On votar pel referèndum de Catalunya

On votar pel referèndum de Catalunya

Un nou tuit de Carles Puigdemont dóna l'enllaç per consultar el punt de votació assignat a cada...

La Guàrdia Civil tanca el web de l´ANC i l´entitat la replica en un nou domini

La Guàrdia Civil tanca el web de l´ANC i l´entitat la replica en un nou domini

Denuncien que el tancament s'ha fet sense notificació prèvia


Mor de peritonitis un noi de 20 anys que havia acudit quatre cops a Urgències

Mor de peritonitis un noi de 20 anys que havia acudit quatre cops a Urgències

Durant dues setmanes va patir dolors abdominals però els metges només li van diagnosticar...

Citen dos joves a declarar a Girona per clonar les pàgines web del referèndum

Citen dos joves a declarar a Girona per clonar les pàgines web del referèndum

La Policia Nacional, que els investiga com a presumptes autors d'un delicte de desobediència, es...

Enllaços recomanats: Premis cinema