La fiscalia ordena també a les policies locals requisar urnes i material de l'1-O

Els quatre fiscals provincials obliguen els caps policials municipals a requisar urnes i tot el material electoral. Trapero transmet les ordres de la fiscalia

14.09.2017 | 01:21
Els caps gironins dels Mossos, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, ahir sortint de la reunió amb el fiscal.

Les fiscalies provincials de Catalunya van ordenar a les policies locals dels ajuntaments que investiguin qualsevol actuació encaminada a «organitzar el referèndum il·legal» i que intervinguin «les urnes, sobres electorals» i d'altres elements destinats a preparar la consulta. Els fiscals en cap de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona es van reunir ahir amb els comandaments territorials dels Mossos d'Esquadra, la Guàrdia Civil i la Policia Nacional per comunicar-los l'ordre de la Fiscalia Superior d'impedir el referèndum, així com una altra instrucció perquè encomanin a les policies locals investigar qualsevol actuació relacionada amb l'1-O.

Concretament, la instrucció dictada pels fiscals provincials va dirigida als Mossos, als comandaments dels quals ordena que comuniquin als caps de les policies locals dels respectius àmbits territorials que elaborin atestats sobre qualsevol preparatiu de l'1-O.

Igual que la instrucció dictada per la Fiscalia de Catalunya, l'ordre de les provincials insta les policies locals a adoptar «les mesures necessàries per intervenir els efectes i instruments destinats a preparar o celebrar el referèndum il·legal, requisant urnes, sobres electorals, manuals d'instruccions per als membres de les meses electorals, impresos electorals, propaganda electoral, elements informàtics, així com qualsevol altre material de difusió, promoció o execució del referèndum il·legal». En cas que per intervenir els esmentats efectes calgui una ordre judicial, la Policia ho posarà de manera immediata en coneixement de la Fiscalia, segons detalla la instrucció.

l ministeri públic demana a les policies locals que davant l'existència de qualsevol fet relacionat amb els preparatius del referèndum, elaborin «de forma urgent l'informe o atestat oportú, que contindrà totes les dades necessàries sobre la seva execució, autoria, participació i circumstàncies recurrents». L'esmentat informe policial, estableix la Fiscalia, s'haurà de remetre, també de forma urgent, al fiscal en cap de cada província i enviar-se'n una còpia a la policia judicial dels Mossos d'Esquadra corresponent, «a efectes de coordinació». «Els funcionaris de la Policia Local practicaran de forma immediata les diligències necessàries per acreditar els fets delictius i determinar les responsabilitats penals exigibles, així com les que els encomani el fiscal (...)», prossegueix la instrucció dirigida als Mossos.

Per la seva part, el major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, ja va transmetre a «totes les unitats» de la policia catalana les ordres de la Fiscalia de Catalunya perquè «requisin urnes» i tot el material de l'1-O i va centralitzar a la Comissaria General la instrucció de possibles diligències.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Catalunya


Iceta reivindica l´esperit d´Ernest Lluch per defensar "una Espanya reconciliada"

Iceta reivindica l´esperit d´Ernest Lluch per defensar "una Espanya reconciliada"

La filla del dirigent socialista assassinat per ETA demana als polítics "ser capaços d'arribar a...

Només dos caps de llista repeteixen a Girona

Només dos caps de llista repeteixen a Girona

Rafel Bruguera, pel PSC, i Jean Castel, per Ciutadans, són els dos únics candidats que ja es van...

Els "membres del Govern legítim" obliden esborrar una cama de Santi Vila

Els "membres del Govern legítim" obliden esborrar una cama de Santi Vila

En la seva nova web utilitzen una fotografia anterior a la dimissió del conseller d'Empresa al que...


Juncker creu que el 21-D serà el moment de "restablir la normalitat" a Catalunya

Juncker creu que el 21-D serà el moment de "restablir la normalitat" a Catalunya

El president de la Comissió Europea aposta pel "diàleg" per resoldre el conflicte i diu que mai...

En estat greu un nen de cinc anys en caure d´un quart pis

En estat greu un nen de cinc anys en caure d´un quart pis

El nen va caure per un pati interior d'un edifici de Reus i una veïna va alertar el 112

Enllaços recomanats: Premis cinema