Mohammad Houli Chemlal, l'únic supervivent en l'explosió del xalet d'Alcanar que usava la cèl·lula gihadista dels atemptats a Catalunya, va declarar per segona vegada davant del jutge de l'Audiència Nacional que investiga els atacs, Fernando Andreu. Houli va ser traslladat des de presó a la seu de l'Audiència Nacional per declarar una vegada més i aclarir alguns aspectes de la investigació, el secret de sumari de la qual va prorrogar el jutge Andreu durant un mes més.

Houli va ser qui el passat 22 d'agost va confessar davant del jutge els plans per atemptar de la cèl·lula que va dur a terme els atacs a la Rambla de Barcelona i a Cambrils, que van causar 16 morts i més d'un centenar de ferits. Així, va explicar que la cèl·lula estava esperant que s'assequessin els explosius que estaven fabricant a la casa d'Alcanar amb els 500 litres d'acetona que havien comprat al principi de mes per cometre un atac de gran envergadura a monuments i esglésies de Barcelona, entre elles la Sagrada Família.

Houli, que va ingressar a la presó preventiva després de prestar declaració davant del jutge, va explicar que els altres membres de la cèl·lula l'havien informat que encara no estaven a punt per als atacs, perquè havien d'assecar els explosius. El seu propòsit era, posteriorment, traslladar els explosius en furgonetes per fer-los detonar a diverses esglésies de Barcelona, entre les quals van esmentar la Sagrada Família per ser el monument més conegut.