El Sindicat de Policies de Catalunya (SPC) va denunciar davant la Fiscalia la regidora de la CUP a Barcelona Maria Rovira per assegurar en un ple municipal que els Mossos d'Esquadra havien «executat extrajudicialment» sis dels terroristes que van atemptar a Barcelona i Cambrils. La denúncia, presentada ahir a la Fiscalia Provincial de Barcelona, acusa Rovira dels delictes d'injúries a cossos i forces de seguretat de l'Estat.

El SPC va assegurar estar actuant «en defensa del cos dels Mossos d'Esquadra i dels seus membres», donada la «passivitat habitual» que, segons el seu parer, ha demostrat la direcció política del cos «quan es tracta de defensar la imatge de la institució i dels seus agents».

«Transcorregut un termini de temps suficient com per aclarir dubtes sobre aquest tema, des del Sindicat de Policies de Catalunya hem decidit el que ja és habitual: defensar nosaltres la imatge i l'honorabilitat del cos i dels nostres companys», establia el comunicat. La CUP a Barcelona va votar en contra d'atorgar la medalla del mèrit cívic als Mossos.