La Guàrdia Civil ha detingut a Vinaròs a una persona per la seva relació amb el terrorisme gihadista, vinculada presumptament amb els atemptats d'agost a Barcelona.

Fonts de la lluita antiterrorista han informat a EFE l'arrest del presumpte terrorista, a qui els investigadors relacionen amb els atemptats de Barcelona del 17 d'agost a La Rambla de Barcelona i de la matinada següent a Cambrils (Tarragona) que van causar la mort de 16 persones i ferides a més de 130.

El detingut és un jove de 24 anys, d'origen marroquí i resident a Espanya que pel que sembla mantenia una estreta relació amb diversos dels terroristes participants en els atemptats, especialment, amb Abdelbaki És Satty, dinamitzador de la cèl·lula terrorista.

Vuit dels terroristes que formaven el grup van morir, 6 abatuts per les forces de seguretat i dos en l'explosió d'un xalet a Alcanar (Tarragona), el 16 d'agost, la nit anterior a l'atac de la Rambla; quatre terroristes han estat detinguts fins ara, dels quals dos van ingressar a la presó i altres dos van ser posats en llibertat.