Més de 350 professionals sanitaris dels serveis d'emergències i hospitals que van atendre els ferits dels atemptats a Barcelona i Cambrils del 17 d'agost van rebre una placa de reconeixement de part de la Generalitat per la seva tasca després del succés. El reconeixement va ser lliurat pel conseller de Salut, Antoni Comín; l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; i l'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, que van homenatjar la «resposta extraordinària» dels serveis sanitaris davant l'alt nombre de ferits que van causar els atemptats terroristes.

Durant l'acte, celebrat a l'Hospital Universitari de la Vall d'Hebron, a Barcelona, representants dels hospitals, centres d'atenció primària i serveis d'emergències van explicar la tasca realitzada, tot destacant que la coordinació i la rapidesa de reacció van permetre que la catàstrofe no fos més greu.

«No vam tenir temps de pensar si ho havíem fet bé. Vam actuar, vam atendre els ferits, vam donar prioritat als més greus i vam intentar no retardar-nos», va explicar un dels professionals del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) que va estar present al lloc dels fets, Francesc Fernández.

Paral·lelament, l'Ajuntament de Barcelona va tancar a la mitjanit el llibre de condols virtual que va obrir després dels atemptats del 17 d'agost per poder expressar el condol per les víctimes i també retirarà l'únic espai memorial ciutadà que es mantenia al començament de la Rambla. El llibre virtual ha recollit més de 30.000 missatges de condol i solidaritat.