On votar pel referčndum de Catalunya: Nous enllaços per saber on votar al referčndum

El cens universal facilita que els ciutadans puguin votar en qualsevol col·legi electoral

20.12.2017 | 17:00
El model d´urna del referčndum presentat divendres per la Generalitat

Davant la possibilitat de tancament i precintes de col·legis electorals, la Generalitat ha decidit que el cens del referèndum de l'1 d'octubre serà universal, el que significa que els ciutadans podran votar en qualsevol col·legi electoral. Així, encara que cada ciutadà tingués assignat inicialment un col·legi concret, podrà dipositar el seu vot en qualsevol local.

En els dies previs a l'1-O el president Carles Puigdemont, ha difós una aplicació de telefonia mòbil, i el vicepresident Oriol Junqueras ha explicat que s'ha habilitat un canal de Telegram i un compte de Twitter per consultar els col·legis de l'1-O. El canal de Telegram permet introduir el DNI i la data de naixement per consultar el local de votació: "T'ajudaré amb qualsevol dubte de cara al referèndum de l'1 d'octubre", diu el missatge automàtic en activar el xat. L'usuari a Twitter @onvotar1oct pretendre resoldre-ho també a través de missatge directe. Alguns d'aquests canals han estat bloquejats per ordre del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya

Aquests són els darrers enllaços que han fet públics responsables del govern:

Web: http://bit.ly/2wRaDcU
Telegram: https://t.co/Y6DtYn7S5O
Twitterhttps://t.co/BqvDLLAoqi
App (per a mòbils Android)bit.ly/App1Oct


D'altra banda, Puigdemont també va fer pública una fórmula per burlar el veto les operadores telefóniques i poder saber on votar al referèndum de Catalunya
 

Primer cal  accedir a un proxy clicant, per exemple, en algun d'aquests enllaços:
A continuació, cal introduir el següent text  bit.ly/OnVotar a la caixa on demanen escriure la url o la direcció web

A banda d'"actualitzar" els col·legis a la web "oficial", el vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, ha piulat també que s'ha creat l'adreça de correu electrònic onvotar@garantiesreferendum.net per atendre "problemàtiques concretes".

Al marge dels comptes oficials del govern, Wikileaks també ha habilitat un espai al seu portal per fer la consulta d'on votar al referèndum, i també hi ha particulars que han impulsat dominis que repliquen la web del referèndum, entre ells alguns amb noms ben irònics com www.piolin.cat o piolin.lol i guardiacivil.sexy.

 

Puigdemont anuncia on es podrà votar al referèndum

El President de la Generalitat, Carles Puigdemont, es va mostrar convençut que el referèndum de l'1 d'octubre es farà perquè hi ha previstos «plans de contingència» per garantir-lo però, sobretot, perquè té el suport de la «immensa majoria de la població, que està farta de la prepotència i dels abusos del govern del PP». Així ho va manifestar en un missatge difós per a les xarxes socials després de la detenció d'alts càrrecs i treballadors del Govern per l'1-O.
 
«Ja no és una qüestió de decidir un vincle polític amb l'Estat sinó de si volem viure en un règim plenament democràtic que respecti les llibertats», va afirmar. D'altra banda, el cap de l'executiu català va assegurar que el Govern «se sent fort» i preparat per afrontar els «embats que vindran». «Ens sentim cada vegada més recolzats per l'actiu més important que té el poble de Catalunya: la seva gent», va concloure.
Compartir a Twitter
Compartir a Facebook


Enllaços recomanats: Premis cinema