L'inspector d'ensenyament Jordi Cantallops ha denunciat que a les escoles catalanes «s'adoctrina amb el coneixement i inacció de responsables públics», fet que ha estat desmentit per l'Associació d'Inspectors d'Educació de Catalunya (AIEC), que ha mostrat el seu «rebuig» a aquestes afirmacions.

En un comunicat emès per l'entitat, que agrupa el 90% d'inspectores i inspectors de Catalunya, asseguren que «són falses» les afirmacions de l'inspector d'educació de Barcelona Jordi Cantallops que publicava ahir el diari El Mundo. Cantallops deia que «a Barcelona s'adoctrina als col·legis amb el coneixement i la inacció de responsables públics».

L'inspector, de 61 anys, deia en l'entrevista que lluita «gairebé en solitari contra l'independentisme doctrinal i il·legal» als col·legis i que ho fa públic «perquè donades les circumstàncies, cal ser valent». Cantallops, que va anar de número 35 a la llista d'UPyD en les últimes eleccions municipals a Barcelona, creu que «les competències en educació haurien de retornar a l'Estat». L'inspector afegeix que en alguns centres «gràcies a determinat professorat hi ha tasques, murals, banderes sectàries i pancartes que perfectament podrien qualificar-se d'adoctrinament escolar i partidista».

En canvi, l'Associació d'Inspectors d'Educació de Catalunya (AIEC) afirma que treballen «amb excel·lents equips de mestres i professors implicats en el respecte als valors de pluralitat, diversitat i convivència». Igualment, creu que les crítiques de Cantallops responen a un «ús partidista de l'educació».