La Guàrdia Civil ha finalitzat l'escorcoll al Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI) aquest divendres poc després de les dues del migdia. Cinc agents de paisà han sortit de l'aparcament soterrat en dos vehicles sense logotipar, quatre hores després d'haver accedit a les instal·lacions. El registre s'ha dut a terme per ordre del titular del jutjat d'instrucció número 4 de Lleida, que ha demanat a la Guàrdia Civil que obtingués els correus electrònics d'un comandament dels Mossos d'Esquadra de Ponent relacionats amb la celebració del referèndum de l'1 d'octubre.

La situació ha molestat els treballadors del CTTI, que han lamentat que la Guàrdia Civil hagi tornat a les oficines, com ja va fer dies abans de la consulta vinculant. "No volem que es normalitzi la presència de cossos de seguretat al nostre lloc de treball", han expressat els treballadors en una aturada simbòlica a mig matí.

El registre, segons han apuntat fonts judicials, forma part de la investigació per la presumpta inacció de la policia catalana per impedir la celebració del referèndum el passat 1 d'octubre. La causa, però, es troba sota secret de sumari i no ha transcendit si aquest divendres els agents han trobat la informació que buscaven al CTTI o si s'han endut qualsevol altre material.

L'arribada dels dos vehicles policials sense logotipar s'ha produït al voltant de les 10.00 h, sota una atenta expectació mediàtica, ja que nombrosos mitjans ja eren a les portes del centre de telecomunicacions esperant l'arribada dels agents.

Al mateix temps, a la zona ja s'hi havia desplegat un dispositiu dels Mossos d'Esquadra per garantir la seguretat del registre.D'altra banda, l'operatiu d'aquest divendres ha inquietat bona part dels treballadors del CTTI, que han expressat el seu rebuig a la presència de la Guàrdia Civil. Tant és així que a mig matí uns quaranta membres de la plantilla han fet una concentració silenciosa davant l'oficina durant més de 30 minuts. Amb l'aturada, han tallat el trànsit del carrer Salvador Espriu amb una senyera i també han exhibit cartells reclamant la sortida de la presó dels presidents d'Òmnium i l'ANC.

Al final de la protesta, Josep Vilalta, membre del comitè d'empresa, ha detallat que l'aturada pretenia demostrar que els treballadors estan "cansats" que es repeteixin els escorcolls policials a les seves oficines, ja que el passat 30 de setembre ja hi va haver un altre registre, també relacionat amb la celebració del referèndum. "El que volem és seguir treballant amb normalitat", ha afegit Vilalta, reclamant que "no es normalitzi la presencia de cossos de seguretat" al CTTI