Un turista català va morir ahir a Florència, al nord d'Itàlia, després de caure-li una pedra de la part superior d'una de les naus de la basílica de la Santa Croce. La Policia de Florència, que ja ha obert una investigació per determinar responsabilitats, va explicar que l'home, Daniel Testor Schnell, de 52 anys, empresari i procedent de Barcelona, es trobava a la ciutat italiana de visita turística amb la seva dona, qui en el moment del succés estava al costat del seu marit a l'interior de l'església i que va haver de ser atesa pels serveis d'assistència municipals amb una crisi d'ansietat.

La cònsol honorària María Ángeles Velloso es va encarregar d'atendre la família i oferir l'assistència necessària i oportuna en tot moment. El succés es va produir cap a dos quarts de tres de la tarda, quan una pedra va caure sobre l'home des d'una altura de més de 30 metres. Els primers indicis apunten que la pedra, d'uns quaranta centímetres quadrats, hauria caigut com a conseqüència del progressiu deteriorament patit amb els anys i del seu propi pes, segons va assegurar Il Corriere della Sera. Diversos policies, bombers i personal mèdic van acudir immediatament fins al lloc dels fets, però tot i els intents de reanimar l'home no li van poder salvar la vida.

El ministre de Cultura d'Itàlia, Dario Franceschini, va assegurar des de Nova York que s'obrirà una investigació per poder aclarir allò succeït i determinar possibles responsabilitats. La basílica de la Santa Croce, que romandrà tancada fins a avui, està situada a la plaça homònima de Florència. Es tracta d'una de les esglésies franciscanes més importants d'Itàlia i acull les tombes de personalitats com Miquel Àngel o Galileu Galilei.