El número «00155» de la Loteria de Nadal d'enguany està essent molt sol·licitat aquests mesos arreu del territori espanyol. Les vendes de la butlleta amb el número de l'article de la Constitució pel qual el Govern central pot intervenir l'autogovern de Catalunya s'han disparat fins i tot dins del principat.

Una de les comarques catalanes on més ha triomfat aquesta xifra és al Ripollès. L'administració de loteria de l'avinguda Comte Guifré de Sant Joan de les Abadesses ha venut un gruix important de series d'aquest «00155» (un total de 50, segons el digital El Independiente).

Un dels responsables de l'establiment va negar ahir tenir un interès especial en aquesta xifra i explica que fa uns mesos va demanar «un número que acabés en cinc, i resulta que em van donar aquest». L'encarregat va assegurar haver venut els bitllets a un bar de Ripoll.

També s'han venut números, tot i que en menor quantitat, en d'altres localitats de la província com Lloret de Mar o Llançà. A la resta de Catalunya destaca La Bruixa d'Or de Sort, administració que ha col·locat 11 sèries del 00155.

Fora de Catalunya el número encara ha tingut més èxit. Sense anar més lluny, entre dilluns i dimarts d'aquesta mateixa setmana s'han venut a Alacant els 15 bitllets que tenien del 00155, és a dir, 150/10. Des de l'administració confirmen que nombrosos clients ho han comprat a finestreta però també han rebut comandes d'altres punts d'Espanya.

L'administració número 36 d'Alacant, situada al centre comercial d'El Corte Inglés i que va donar la grossa de Nadal a l'any 2010, ha tingut també aquest número però ja no li'n queda ni un sol dècim i tampoc la terminació. Els seus responsables expliquen que els bitllets, que no van saber quantificar en quina quantitat s'han repartit, van arribar al juny i que tot s'ha venut.