Rosa P., l'agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona empresonada per matar suposadament la seva parella amb l'ajuda d'un amant, va testificar com a víctima en el judici contra un subinspector al qual acusa de difondre fotos seves de contingut sexual, si bé aquest ha negat haver-la assetjat.

En el jutjat penal número 17 de Barcelona va començar ahir el judici contra el subinspector de la Guàrdia Urbana Oscar P., que afronta una petició provisional de la fiscalia de tres anys de presó per haver enviat fotografies de contingut sexual de Rosa P., com a venjança després de trencar la relació que van mantenir el 2008.

La víctima d'aquest cas, Rosa P., va acudir al judici des de la presó, en la qual roman des que al maig passat va ingressar acusada de matar la seva parella sentimental, un altre membre de la policia local barcelonina, amb l'ajuda del seu amant, també urbà.

En el judici per pornovenjança, que va transcendir abans que es cometés el crim del suposat triangle amorós en el pantà de Foix, el subinspector acusat de difondre les fotos va negar haver-la assetjat després de trencar la seva relació, mentre que l'agent va indicar que li va facilitar la contrasenya del seu correu per atenuar la seva gelosia.

Davant el tribunal, tots dos van presentar versions contraposades d'allò succeït el 2008, quan suposadament Oscar S. va difondre una fotografia de contingut sexual en la qual es distingia clarament a Rosa P., per la qual cosa la Fiscalia demana provisionalment per al subinspector una pena de tres anys de presó, a l'espera que el judici quedi vist per a sentència el pròxim 9 de novembre. L'urbà, de 36 anys, va enviar suposadament de forma massiva el 23 de febrer del 2008 la fotografia als contactes de Rosa P., que llavors tenia 23 anys, després d'entrar al correu electrònic de la dona des d'un ordinador de la comissaria, ja que coneixia la seva contrasenya. La presumpta víctima va relatar que havia facilitat la contrasenya del seu compte de correu electrònic a Oscar P. per atenuar la gelosia del policia.