Un total de cinc alts càrrecs de la Generalitat van cessar ahir de les seves responsabilitats, entre ells, els directors generals de Formació Professional Inicial i Ensenyaments de Règim Especial, i d'Agricultura i Ramaderia.

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) va publicar ahir un nova edició que recull aquests cessaments, tots ells signats pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i pels consellers responsables de cada àrea. En concret, es publica el cessament de Melchor Arcarons Rua com a director general de Formació Professional Inicial i Ensenyaments de Règim Especial, i de Teresa Masjuan i Mateu com a directora general d'Agricultura i Ramaderia. També cessen Albert Serra Martín com a secretari general del Departament de Salut, i Adrià Comella i Carnicé com a secretari general del Departament de Justícia. El DOGC publica a més el cessament de Maria Badia i Cutchet com a secretària d'Afers Estrangers i de la Unió Europea «per motius de salut», i a tots ells se'ls agraeixen els serveis prestats. El líder del PSC, Miquel Iceta, va assegurar que «és el dia més trist per la decisió més equivocada i irresponsable dels independentistes», tot i que la convocatòria d'eleccions per al dia 21 de desembre és «un raig de llum».

La diputada de la CUP Mireia Boya va ignorar la convocatòria d'eleccions autonòmiques a Catalunya anunciada pel president del Govern, Mariano Rajoy, per al pròxim 21 de desembre i va cridar a celebrar el mateix dia una «paella massiva insubmisa». El missatge de la diputada va rebre nombroses mostres de suport.