El Tribunal Suprem ha citat per als dies 2 i 3 de novembre els sis membres de la Mesa del Parlament, entre ells la seva presidenta Carme Forcadell, acusats per la fiscalia dels delictes de rebel·lió, sedició i malversació.

Les compareixences es produiran a partir de les 09.30 hores i els investigats hauran de declarar acompanyats d'advocat, segons explica la providència que ha dictat l'instructor de la causa, el magistrat Pablo Llarena.

L'instructor ha decidit les citacions només haver estat nomenat aquest matí -d'acord amb el torn previst per la llei- per investigar la causa.

Serà Llarena qui, en el seu cas, decideixi si és procedent adoptar mesures cautelars -si se les demanés el fiscal- i també totes les diligències necessàries per avançar en la investigació.

La inculpació d'aquestes persones no requereix la petició de suplicatori a la cambra catalana de la que formen part.

La Sala d'Admissió de l'alt tribunal ha admès a tràmit avui la querella de la fiscalia també contra els exmembres de la Mesa del Parlament català Lluis Maria Corominas, Lluis Guinó, Anna Simó, Ramona Barrufet i Joan Josep Nuet, que hauran de comparèixer en les dates citades.

En la seva resolució d'avui el Suprem es considera competent davant la capacitat que Forcadell i altres quatre dels querellats mantenen per ser membres de la Diputació Permanent del parlament català, i davant el fet que, segons sosté la Fiscalia en la seva querella en referir-se als aspectes internacionals del procés sobiranista, part dels fets imputats s'han produït fora del territori de la comunitat autònoma catalana.

La providència no especifica l'ordre en què compareixeran els imputats, més enllà de concretar que serà a partir de les 09.30 hores del dia 2. L'única advertència que inclou és que els citats hauran d'estar acompanyats d'advocat o se'ls assignarà un d'ofici.