Paul Bekaert, l'advocat belga de l'expresident de la Generalitat de Catalunya Carles Puigdemont, ha afirmat que el seu client no té pensat anar a l'Audiència Nacional, malgrat que ha estat citat com imputat per aquest dijous, i ha proposat que declari a Bèlgica, on es troba actualment.

Bekaert ha dit aquest dimecres a l'agència Associated Press que Puigdemont "no anirà a Madrid": "He suggerit que l'interroguin aquí, a Bèlgica. És possible", ha afegit.

"Pot ser interrogat aquí, està previst legalment", va assegurar a AP l'advocat, que ha assenyalat que de moment no s'ha emès cap ordre d'arrest contra el president català destituït.

La jutgessa de l'Audiència Nacional Carmen Lamela ha citat a declarar com investigat Puigdemont i als tretze exconsellers del seu Govern pel dijous i el divendres d'aquesta setmana a les 09.00 hores després d'admetre la querella de la Fiscalia General de l'Estat per rebel·lió, sedició i malversació de fons públics.

No obstant això, l'expresident autonòmic continua a Bèlgica i, segons el seu advocat, l'estratègia de defensa se centrarà en impugnar qualsevol hipotètica petició d'extradició que pugui presentar Espanya.

Diversos consellers reben les citacions

Diversos exconsellers del Govern català, entre ells l'exvicepresident Oriol Junqueras, han rebut ja les citacions per declarar davant l'Audiència Nacional a partir de demà per delictes de rebel·lió, sedició, malversació i altres en relació amb la declaració d'independència de Catalunya.

L'exvicepresident del Govern i exconseller d'Economia, Oriol Junqueras, ha conformat en el seu compte de Twitter que ha rebut la citació judicial.

El líder d'ERC assenyala en un tuit: "He rebut la notificació. L'Estat de dret i la democràcia espanyola és això? Treballem entre tots els demòcrates per restaurar la democràcia".

L'exconseller d'Afers Estrangers, Raül Romeva, també ha anunciat a través del seu compte de Twitter que a les 10:45 d'avui ha rebut aquesta citació per comparèixer "en menys de 24 hores" davant l'Audiència Nacional.

Després d'informar d'aquesta citació Romeva es pregunta "Estat de dret?" i respon que té la consciència "molt tranquil·la".

Aquesta ha estat la mateixa fórmula, amb les frases gairebé exactament iguals, utilitzada per l'exconseller de Presidència i portaveu del Govern, Jordi Turull, per anunciar també en el seu compte de Twitter que ha rebut la citació, encara que en el seu cas especifica que ha estat a les 10.30 hores.

A més, Turull ha posat "Estat de dret" sense interrogants, malgrat que ha tancat igualment el seu tuit amb l'expressió "Consciència molt tranquil·la".

Aquestes citacions se sumen a la rebuda ja ahir a la nit, a les 23 hores, per l'exconseller de Territori Josep Rull, segons ha informat avui l'advocat de l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, Jaume Alonso-Cuevillas, en declaracions a Catalunya Ràdio.

La jutge Carmen Lamela ha citat dijous i divendres com investigats a l'expresident català Carles Puigdemont i els 13 exconsellers del Govern contra els que es va querellar la Fiscalia a l'Audiència Nacional per delictes de rebel·lió, sedició, malversació i altres connexos