La vaga general s'ha traduït en afectacions a la mobilitat, però no està afectant a les principals indústries, com Seat i Nissan, ni grans centres de distribució com Mercabarna. Foment del Treball i Pimec han assegurat que l'impacte de l'aturada és molt baix entre els seus associats. Per a la gran patronal el seguiment és "imperceptible" mentre que la patronal de les pimes xifra el seguiment en el 4%. A diferència del sector privat, en el públic el seguiment ha estat més elevat, sobretot a les escoles.

El complex de Seat a Martorell, que és la fàbrica més important de Catalunya, ha començat la jornada treballant amb plena normalitat, igual que la planta de Nissan, mentre que l'activitat a Mercabarna ha estat aquest matí l'habitual en un dia ordinari, segons fonts d'aquestes empreses.

En el comerç, el seguiment de la vaga ha estat baix. Les grans superfícies han obert amb total normalitat, i en el petit comerç hi hagut més incidència, sobretot en els centres de les ciutats i en els punts més propers a les zones on s'han produït concentracions.

El mercat setmanal de Salt ha funcionat amb normalitat | Foto: Pep Taberner

La convocatòria de vaga general sí que s'ha deixat notar en punts de la xarxa de carreteres, amb cues quilomètriques i talls de les principals vies per l'acció de manifestants, i en els trens, mentre que la normalitat s'ha imposat gairebé completament a la resta d'àmbits productius .

La xarxa de Rodalies de Catalunya ha recuperat la normalitat després dels talls de vies registrats aquest matí, encara que els trens circulen amb importants retards en la línies 1, 3 i 4, segons Renfe.

No obstant això, la circulació de trens d'Alta Velocitat no funciona entre Figueres i Barcelona, ja que des de primera hora del matí centenars de persones han envaït les vies a l'estació de Girona.

Des de primera hora del matí, grups de manifestants han tallat vies com l'A-2, la C-58, l'AP-2, l'AP-7, la B-20, la C-31 o la C-32, que han afectat a uns 60 punts, cosa que ha provocat cues i congestió en diferents carreteres catalanes. Segons ha informat el Servei Català de Trànsit (SCT), a les 10.00 hores del matí es mantenien tallats un total de 33 trams en 15 vies de la xarxa viària, el que ha provocat retencions i algunes discussions entre conductors i els piquets.

En molts casos, els manifestants duien pancartes amb lemes com "República en Construcció" i en els que es reclama la llibertat dels activistes independentistes i els consellers destituïts empresonats.

El servei de Metro ha funcionat amb completa normalitat, així com el d'autobusos, tot i que en algunes línies han hagut de canviar les rutes a causa de talls a la plaça Ildefons Cerdà, Francesc Macià i el carrer Marina, entre d'altres punts.

Els aeroports del Prat de Barcelona i el de Girona funcionen també sense afectacions, segons les fonts consultades.

La vaga general ha estat convocada pel sindicat Intersindical CSC, al qual han donat suport altres centrals com USTEC, majoritària entre els docents, i associacions independentistes com Òmnium Cultural i ANC han cridat a portar a terme una "aturada de país". Els dos sindicats majoritaris, CCOO i UGT, s'han desmarcat de la convocatòria de vaga general.

De la seva banda, la Taula per la Democràcia, que reuneix a les entitats sobiranistes ANC i Òmnium Cultural, a CCOO i UGT de Catalunya, així com les patronals Cecot i Pimec, entre d'altres entitats, ha organitzat mobilitzacions en tot el territori per reclamar la llibertat dels activistes independentistes i els consellers cessats empresonats.