Amnistia Internacional ha subratllat aquest dimecres que no es pot denominar com a "presos de consciència" ni als líders d'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, respectivament, ni als ex membres del Govern català que romanen en presó preventiva.

L'organització defensora dels drets humans ha aclarit que no empra el terme 'pres polític' perquè no hi ha una definició a nivell internacional i, per això, prefereix l'expressió "pres de consciència". En qualsevol cas, considera que cap d'ells compleix els requisits per a ser denominats com a tal.

"No considerem als membres del Govern presos de consciència perquè són acusats d'actuacions que poden constituir delicte. Fins al moment, tampoc considerem presos de consciència als Jordis, però sí demanem la retirada dels càrrecs de sedició i fi al seu empresonament provisional", han assenyalat des d'Amnistia Internacional Espanya.

En qualsevol cas, aquesta organització ha assegurat que està fent un "seguiment" sobre les garanties d'un judici just tant per als ex membres del Govern com per als membres de la Mesa del Parlament català. "Les autoritats judicials han de garantir que la discrecionalitat amb què compta la Fiscalia no s'exerceix de manera arbitrària o desproporcionada", ha defensat finalment.

Dissabte està convocada una manifestació a Barcelona per reclamar l'alliberament dels 'presos polítics'.