El ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, va valorar ahir el treball desenvolupat dimecres pels Mossos davant la vaga general convocada a Catalunya, una actuació «proporcional», sense caure en provocacions «dels radicals» i que es va saldar amb cent identificats i cap lesionat. En declaracions a TVE, Zoido va afirmar que la vaga va ser «un rotund fracàs» tot i l'esforç d'uns piquets «molt radicals» que van provocar «autèntics sabotatges», com els talls de l'AP-7 o del trànsit ferroviari a les estacions de Sants o de Girona. El ministre va detallar que hi va haver més de 200 intervencions dels Mossos -en ocasions amb petició d'auxili de Policia Nacional- i que no hi va haver lesionats tot i que els piquets van actuar amb amenaces i que hi va haver risc que poguessin ocórrer incidents violents. «No era dia de caure en provocacions», va manifestar Zoido, que va aplaudir l'actuació «proporcionada» i «molt equilibrada» dels Mossos.

El responsable d'Interior va afegir que els únics culpables del que ha passat són «els radicals» i va advertir a aquells que han estat identificats o als que ho siguin després de l'anàlisi de les imatges «no els sortirà gratis».

A la fiscalia

D'altra banda, el president del PPC, Xavier García Albiol, va anunciar que portarà davant la fiscalia de menors «l'ús de nens petits com a escuts humans» en les manifestacions de dimecres amb motiu de la vaga general. El popular va criticar el «fanatisme» dels pares que els condueix a portar els seus fills menors a tallar carreteres, una actitud que va titllar «d'inadmissible i miserable».