El líder del PPC i candidat a les eleccions del 21D, Xavier García Albiol, va vincular la garantia de les pensions a Catalunya al fracàs de l'independentisme en aquests comicis, perquè la república catalana i un escenari «d'incertesa» suposaria la «fallida del sistema».

En roda de premsa a la seu del PPC, Albiol va advertir així que les pensions estarien en «risc» amb la independència, encara que sigui un dret adquirit, com també estaria en perill la «riquesa» de Catalunya, com es va posar de manifest en les últimes setmanes amb «l'estampida» d'empreses que han traslladat la seva seu social i/o fiscal fora d'aquesta comunitat.

En canvi, va assegurar que mentre Catalunya «segueixi formant part del projecte d'Espanya», les pensions dels catalans «no corren cap risc», i va argumentar: «Per això és tan important anar a votar el 21D. Els pensionistes poden tenir l'absoluta confiança que amb un PP fort a Catalunya i de la mà del govern de Mariano Rajoy les pensions no estaran en risc».

Així, el candidat popular al 21D va voler llançar un missatge de «tranquil·litat», però també de «responsabilitat», perquè el 21D «ens estem jugant el futur i l'estabilitat de Catalunya».

Albiol també va retreure al líder del PSC i candidat Miquel Iceta, que només contempli pactar amb aquells partits que poguessin fer-lo president i que no hagi acceptat la seva proposta de subscriure tres compromisos, també amb Cs, rebutjant qualsevol acord amb els independentistes i afavorint un govern constitucionalista.