L'alcalde de Reus, Carles Pellicer (PDeCAT), va declarar ahir a la jutge que investiga un presumpte delicte d'incitació a l'odi que la presència de la Policia Nacional a la ciutat alterava la convivència després de les càrregues policials de l'1-O. Pellicer només va respondre a les preguntes del seu advocat i en sortir dels jutjats, en declaracions als mitjans, va explicar que la presència dels antiavalots, després de les càrregues policials, pertorbava la «convivència» perquè «angoixava els ciutadans». La jutge investiga els «escraches» ciutadans a l'hotel Gaudí, que allotjava un centenar d'antiavalots, una manifestació del divendres 3 d'octubre que va passar per davant de l'hotel i un manifest polític en el qual s'instava els agents a anar-se'n.

De fet, Pellicer va defensar que signar «un manifest per la convivència mai pot ser delicte» i es va reafirmar apuntant que tornaria a actuar igual si es trobés amb les mateixes circumstàncies.

D'altra banda, ahir també van declarar la tinenta d'alcalde Montserrat Vidella (PDeCAT); la portaveu d'ERC, Noemí Llauradó; i el portaveu de AraReus, Jordi Cervera, en una compareixença que va durar poc més d'hora i mitja. Dels tres regidors de la CUP citats a declarar ahir, Marta Llorens i Oriol Ciurana es van negar a acudir a la cita i, a la porta dels jutjats, Llorens va qualificar de «caça de bruixes» la causa judicial.