L'escola Ramon Llull de Barcelona va aparèixer ahir amb pintades a la façana de caràcter neonazi contra el centre i contraels periodistes Xavier Rius i Jordi Borràs. En un comunicat, el periodista Xavier Rius, especialitzat en temes d'immigració, ultradreta, el món àrab i conflictes internacionals, va anunciar que ell, Borràs i l'escola «interposaran denúncia per les pintades de caràcter feixista i neonazi, que apareixen signades amb les sigles AMAB».

Les pintades, acompanyades de creus gammades -una feta al revés- i creus celtes contenien els missatges: «Això és Espanya», «Sieg Heil», «Presos polítics, mort», «Puta ETA», «Xavier Rius, maricon», «Jordi Borràs, jueu», «Jordi Borrás, cambra de gas», «Hitler fans» i «Mossos traïdors», entre d'altres. Rius va anunciar que interposaran «les corresponents denúncies davant els Mossos», per un delicte d'odi ideològic, exaltació del nazisme i amenaces, al marge dels danys al patrimoni protegit que pugui reclamar el Consorci d'Educació de Barcelona i l'Ajuntament.

Jordi Borràs és un fotoperiodista que està especialitzat també en immigració, ultradreta, món àrab i conflictes internacionals.

L'escola Ramon Llull ja es va patir pintades d'amenaces el passat 10 d'octubre i va ser un dels llocs on es van produir càrregues policials el passat 1 d'octubre.