Els Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional van detenir ahir 23 persones en una operació conjunta que va desarticular una de les organitzacions mafioses d'origen georgià més antigues i arrelades a Espanya, en la qual dos dels seus membres van morir a trets el 2016 en una venjança interna.

En l'operació, impulsada per Fiscalia Anticorrupció i dirigida pel jutjat d'instrucció número 2 de Terrassa es van practicar 23 detencions i s'han registrat 13 immobles i locals de Barcelona, L'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès), Mataró (Maresme), Gavà (Baix Llobregat), Cornellà de Llobregat (Baix Llobregat) i Madrid, segons van detallar els Mossos i la Policia Nacional en un comunicat.

En total, segons les fonts, en les diferents operacions d'aquesta investigació han estat arrestades més de 40 persones, que conformaven cèl·lules independents però subordinades a l'estructura ara desarticulada i que es dedicaven al robatori amb força continuada a domicilis de Catalunya.

L'operació està directament relacionada amb el crim ocorregut el 4 de gener del 2016 a Terrassa, un homicidi amb arma de foc de dos suposats membres de la xarxa, en una venjança interna, ja que l'organització s'havia dividit en diversos entramats, segons van informar a Efe fonts de la investigació. Després de dos anys d'investigació, els Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional van portar ahir a terme les detencions.