La Policia Nacional va intervenir a Barcelona un total de 331 quilos d'heroïna de gran puresa, el partida més gran d'aquesta droga a Espanya en aquest segle, que hauria servit per distribuir deu milions de dosis, valorada al mercat negre en uns 120 milions d'euros.

En roda de premsa a Barcelona, el ministre d'Interior, Juan Ignacio Zoido, va destacar la importància d'aquesta operació i va felicitar la labor dels agents de la Policia Nacional, que van trobar la droga amagada entre 7.800 sacs de ciment en pols en nou contenidors al Port de Barcelona.

Detinguts 4 narcotraficants

En l'operació, que continua oberta, la policia va detenir quatre dels suposats narcotraficants que havien importat la droga, del tipus «brown sugar», procedent de l'Afganistan, que va arribar al Port a contenidors que havien sortit de Turquia. Aquesta no ha estat l'única vegada que s'han incautat grans quantitats d'heroïna.

El 31 de juliol de 2008 van ser intervinguts a Sitges 316,5 quilos d'heroïna de gran puresa en el desenvolupament de la «Operació Teide», en què van ser detinguts quatre ciutadans turcs i un romanès.

El 25 de setembre de 1998 van ser decomissats 147 quilos d'heroïna en un xalet de Ciempozuelos, a Madrid. Del 24 al 28 d'abril de 1999, en el marc de la «Operació Carro»són intervinguts un total de 442 quilos d'heroïna en dues actuacions, 123 quilos a Escalona (Toledo) i 319 a Alcalá de Henares (Madrid). I del 4 al 09 de juliol de 1999, en el marc de la «Operació Temple», la policia nacional en col·laboració amb el Servei de Vigilància Duanera i l'Armada espanyola va confiscar 208 quilos d'heroïna.