Un home va morir ahir en una explosió suposadament d'origen criminal en un aparcament de Viladecans, en un cas en què els Mossos d'Esquadra investiguen la vinculació de la víctima amb els atacs amb explosius el 2012 al macroprostíbul Paradise de la Jonquera. L'explosió, en la qual va quedar ferida una altra persona, es va produir quan faltaven cinc minuts per a tres quarts de dotze del migdia en un aparcament situat al número 6 del carrer Santiago Rossinyol i Prats de Viladecans.

Els Mossos investiguen ara la vinculació del difunt amb la cadena d'amenaces i atacs amb explosius que es van produir a finals del 2012 al macroprostíbul Paradise, pels quals al novembre del 2013 van ser arrestades set persones, segons va avançar la Cadena Ser.

Des d'un primer moment, els Mossos d'Esquadra han estudiat un mòbil criminal com a principal hipòtesi de la mort d'aquest home en l'explosió i han descartat que es tracti d'un cas de terrorisme, així que investiguen si és un homicidi vinculat a grups criminals. Els agents investiguen ara si l'explosió es va produir en un cotxe estacionat a l'aparcament, en esclatar un artefacte, o si va tenir lloc quan la víctima estava manipulant explosius.

Una de les principals línies que segueixen els Mossos és la vinculació de la víctima amb la cadena a atacs amb explosius al macroprostíbul Paradise el 2012, així com si actualment estava involucrat en negocis il·lícits. El 13 de desembre del 2012, dos encaputxats van llançar prop del prostíbul dos artefactes des d'una moto, dels quals només en va explotar un i va causar danys en un magatzem, mentre que el dia 23 del mateix mes, cinc encaputxats, un d'ells armat amb un fusell, van col·locar a l'aparcament del club un cotxe amb una bomba que no va esclatar.