El candidat de Ciutadans (Cs) al Parlament per Girona, Jean Castel, ha assegurat que aposta pel turisme esportiu i recreatiu com a «model de reactivació econòmica i laboral» a la província de Girona. Ho ha afirmat en una visita a Palafrugell i Roses en la qual també ha criticat el «menysteniment de la Generalitat vers l'àmbit del busseig», un negoci que a la Costa Brava aglutina gairebé una quarantena de centres d'immersió, mig centenar de vaixells i 150 llocs de treball directes i que «Turisme de la Generalitat ha deixat de banda, tal i com s'han queixat reiteradament els agremiats».

El líder taronja ha esmentat que el compromís de Ciutadans amb l'esport forma part del seu programa electoral des del principi. En aquest sentit, ha recordat la Proposta de Resolució que va presentar des de la Comissió d'Afers Institucionals per «dignificar els esportistes d'elit i aconseguir que no perdin la beca quan pateixen una lesió que els aparta temporalment de la competició».

Castel tampoc oblida l'esport base i en aquest sentit ha explicat que Cs fa temps que ha apostat en àmbit parlamentari per realitzar campanyes que el fomentin i, sobretot, «que donin visibilitat a figures femenines en els esports on no tenen visibilitat».