L'autor de l'atropellament massiu de les Rambles de Barcelona de l'agost passat, Yunes Abouyaaqoub, així com el seu germà Housseine, membre de la seva mateixa cèl·lula terrorista, van ser enterrats en secret dimarts passat i en dues tombes anònimes a la seva ciutat natal de Mrirt, al centre del Marroc.

Segons van informar fonts diplomàtiques marroquines, els familiars dels dos germans a Ripoll van ser els que van sol·licitar que fossin inhumats al Marroc i no a Catalunya. Les autoritats judicials espanyoles els van lliurar els dos cadàvers dimarts passat.

Les autoritats marroquines van acceptar la petició dels familiars, però van exigir que l'enterrament s'efectués amb total discreció "per evitar qualsevol tipus de manifestació entorn de l'enterrament".

Altres fonts coneixedores de l'operació van afegir que els dos germans Abouyaaqoub van ser enterrats en sengles tombes anònimes, sense identificació, pel que sembla amb la intenció d'evitar les visites futures de qualsevol persona moguda per la curiositat o l'admiració.

Segons altres detalls filtrats per alguns mitjans marroquins, els cadàvers van arribar al Marroc amb avió el dimarts i van ser traslladats immediatament a Mrirt, concretament en el cementiri d'Ait Ami.

L'enterrament es va produir de nit, cosa raríssima en l'islam, i sense que existís la menor publicitat.

L'enterrament dels altres dos germans Omar i Mohamed Hychami, membres de la mateixa cèl·lula terrorista, també procedents de Mrirt i amb relació de parentiu amb la família Abouyaaqoub, el portal ahdath.info va assegurar que es produirà "en els propers dies".

En els atemptats perpetrats a Cambrils i Barcelona el passat 17 d'agost van morir 14 persones només a Les Rambles, atropellades per la camioneta que conduïa Yunes Abouyaaqoub, i una més apunyalada per est durant la seva fugida.

Housseine Abouyaaqoub, formava part amb el seu germà de la cèl·lula terrorista de dotze persones presumptament reclutada i dirigida per l'imam de la mesquita de Ripoll, Abdelbaky Essaty.

Als pocs dies dels atemptats, les autoritats marroquines van imposar un ferri bloqueig informatiu sobre les ciutats d'on eren originaris els Abouyaaqoub i els seus companys en la mateixa cèl·lula terrorista.