El Ministeri de Defensa va anunciar ahir l'obertura d'una investigació per les amenaces de dos civils al president Carles Puigdemont i al líder de Podem, Pablo Iglesias, des de sobre un tanc de l'exèrcit espanyol.

Els fets es van produir a Saragossa fa una setmana, el 8 de desembre, patrona d'Infanteria de l'exèrcit espanyol, quan un suboficial va deixar entrar dos amics civils a les instal·lacions militars i va cometre la «negligència» de deixar-los pujar a dalt del tanc, segons van explicar fonts del Ministeri de Defensa, que també van qualificar els fets de «gamberrada».

El president Carles Puigdemont va demanar a través d'un tuit escrit en anglès que s'obrís una investigació i que el Govern espanyol es disculpés per uns fets que titlla «d'inacceptables a la Unió Europea».

Per la seva banda, el líder de Podem, Pablo Iglesias, va afirmar des dels passadissos del Congrés que és «preocupant veure a un suposat civil descerebrat damunt d'un tanc de l'exèrcit de terra amenaçant» i va comentar que es reserva la possibilitat «d'actuar contra algú que ens ha amenaçat». També, va demanar al Ministeri de Defensa que actuï en aquest cas i aclareixi als espanyols «a qui presta els tancs del nostre exèrcit».