Una investigació duta a terme pels Mossos d'Esquadra ha permès la detenció a França d'un home algerià, de 32 anys, acusat de fer enaltiment del terrorisme gihadista a través de les xarxes socials des de Barcelona. L'arrestat, que ja ha ingressat a la presó, difonia missatges amb continguts que convidaven a cometre accions terroristes i que tenien voluntat d'adoctrinar els seus seguidors.

L'home estava sent buscat des del passat estiu, després que la policia autonòmica iniciés la investigació al setembre de 2016 i que l'Audiència Nacional emetés una ordre internacional de crida i cerca a l'agost. Un cop detingut, ha estat traslladat a Espanya per ordre de les autoritats franceses i lliurat a la policia a la seva arribada a l'Aeroport de Barajas de Madrid, mentre que el Jutjat Central d'Instrucció número 6 de l'Audiència Nacional ja ha ordenat el seu ingrés a la presó provisional incondicional en considerar risc de fuga i una estreta relació amb el terrorisme gihadista.

Els Mossos havien iniciat la recerca al setembre de l'any passat quan van localitzar un perfil actiu a Facebook que feia difusió de missatges que convidaven a cometre accions terroristes i que adoctrinaven en gihadisme.

La investigació, coordinada per l'Audiència Nacional, va permetre relacionar aquests fets amb un home algerià que ja tenia diversos antecedents per delictes contra el patrimoni i que vivia al centre de Barcelona.