La Fiscalia va citar ahir a declarar el director i 12 professors de l'IES El Palau de Sant Andreu de la Barca pels comentaris que suposadament alguns mestres del centre van fer a alumnes que són fills d'agents de la Guàrdia Civil per les càrregues de l'1 d'octubre.

Segons van informar a Europa Press fonts judicials, està previst que la Guàrdia Civil, en funcions de policia judicial, els prengui declaració els dies 4, 5, 8 i 10 de gener per aclarir si algun d'ells va poder cometre un delicte d'odi i , en aquest cas, la Fiscalia presentaria després denúncia o querella contra ells davant el jutjat.

Arran de les càrregues de l'1-O, alguns alumnes es van mostrar molestos pels comentaris d'alguns professors, i un total de 18 famílies es van dirigir a l'Ajuntament de la localitat per expressar el seu malestar pels comentaris.

L'alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca, va convocar per al passat 9 d'octubre una reunió amb la direcció dels Serveis Territorials de la Conselleria d'Ensenyament al Baix Llobregat i amb famílies que s'havien queixat pel tracte rebut per alumnes fills de guàrdies civils en aquest institut de la ciutat.

Manifestació

La reunió va arribar després de l'enrenou generat per la manifestació convocada pels mateixos alumnes a través de Whattsapp per a les 8 del matí del dijous 5 d'octubre, en què 200 estudiants es van concentrar a les portes del centre per demanar respecte cap als seus companys fills de guàrdies civils.

A les parets del centre educatiu, molt a prop de la caserna de la Guàrdia Civil, es van poder veure pintades en defensa de la Guàrdia Civil i proclames com «Stop adoctrinament».

Segons fonts consultades per Europa Press, el dijous 5 d'octubre tres agents de la Guàrdia Civil de paisà, un dels quals membre de l'Associació de Mares i Pares d'Alumnes de l'institut, van anar al centre i van parlar amb el director, la inspectora d'Ensenyament i el cap d'estudis per saber com estava la situació.