Endesa va traslladar la seu de la seva societat de distribució elèctrica de Barcelona a Madrid. Segons indica el Butlletí Oficial del Registre Mercantil, la companyia elèctrica va tramitar el canvi de seu social d'Endesa Distribución Eléctrica SL el passat 20 de desembre. La companyia va declinar fer declaracions sobre els motius d'aquest trasllat. Segons les darreres dades del Col·legi de Registradors Mercantils d'Espanya, les empreses que han decidit traslladar la seva seu social fora de Catalunya sumen 3.172 des de l'1 d'octubre. La companyia tenia ubicat el seu domicili social a l'avinguda Vilanova, número 12, de la capital catalana i ara se situarà al carrer Ribera del Loira, número 60, de Madrid.

En el Butlletí Oficial del Registre Mercantil consta que les empreses Vacaciones eDreams SL i Manpower Team Empresa de Trabajo Temporal SA també han traslladat la seva seu social a Madrid. La tramitació del canvi d'aquestes seus també es va efectuar el 20 de desembre.

També una empresa gironina, Cahors Española (dedicada a la fabricació de material elèctric amb 200 treballadors i 25 milions en actius) se'n va de Vilamalla a Alcobendas, segons va informar Crónica Global-El Español.

Fuga minvant

Un total de 3.172 empreses van traslladar la seva seu social des de Catalunya a altres regions d'Espanya entre el 2 d'octubre i el 27 de desembre, dia, aquest últim, en què es van registrar 12 trasllats, nou menys que l'anterior dia laborable i la xifra diària més baixa fins avui, segons dades del Col·legi de Registradors Mercantils d'Espanya. Durant la jornada electoral a la regió catalana celebrada el 21 de desembre van ser 19 empreses les que es van mudar a altres punts de la geografia espanyola, una de les xifres més baixes registrades des de la celebració del referèndum independentista de l'1-O, mentre que el dia posterior van créixer lleugerament els trasllats, fins al 21, per tornar a caure el dia 27.

Els dies amb menys moviments en aquest sentit van ser dilluns 18 de desembre, amb només 11; el dimecres 27, amb 12 sortides, i el dilluns 11, amb 16. Per contra, els dies amb el més nombre de canvis de seu van tenir lloc el 19 d'octubre, amb 268 companyies; el 9 d'octubre, amb 212 entitats sortints, i el dia 10 d'octubre, amb 177 empreses. Així, els nivells registrats de desembre ençà continuen molt per sota dels que es van registrar en els dos mesos previs.