La Guàrdia Civil va intervenir cinc telèfons mòbils i dues llibretes Moleskine en els escorcolls que va practicar a la casa del secretari general de la vicepresidència de la Generalitat, Josep Maria Jové, conegut també per ser l'autor de l'anomenada «agenda del procés», recollida en una de les Moleskine.

No obstant això, no és l'únic dels detinguts en l'operació Anubis, el passat 20 de setembre, que utilitzava diversos terminals. També ho feia el cap de Riscos del Cesicat, Juan Manuel Gómez Sanz, que comptava amb tres terminals i el responsable de la Fundació Puntcat, Josep Masoliver Puig, que utilitzava tres telèfons.

Segons la relació d'efectes que van realitzar els agents, en els escorcolls practicats als domicilis de Josep María Jové Lladó li van ser intervinguts els següents mòbils: Apple Iphone 6S, A1688; Huawei P 10 Lite-WAS-LX1A; Vodafone Smart N8; Apple Iphone 5 ES, A1723 i Meizu M461.

Al costat d'aquests efectes, la Guàrdia Civil va confiscar dues agendes marca Moleskine. Ambdues de color negre i una d'elles de grandària mitjana, segons es recull en l'informe remès al Jutjat d'Instrucció número 13 de Barcelona, que investiga la creació d'estructures d'Estat per part de la Generalitat, així com l'organització del referèndum il·legal d'independència.

La Guàrdia Civil ja va aportar al Jutjat un informe sobre una d'aquestes Moleskine, el contingut de les quals va des del 12 de febrer de 2015 fins a novembre de 2016, però en el citat document la Benemérita avança que farà un altre informe més exhaustiu de tota la documentació confiscada en els escorcolls del 20 de setembre.

Entre els efectes confiscats llavors a Jové també hi ha tres pendrive, dos ordinadors i un quadern amb l'anotació en lletres vermelles «junta de Govern, de 27-4-42017», el document Enfocats, un quadern amb portada blanca en la qual consta «Universitat de Barcelona» i un altre document de 79 folis.

Desbloquejar el mòbil

Dels cinc telèfons, un d'ells es trobava bloquejat per codi d'usuari i el seu propietari, Josep María Jové, la mà dreta d'Oriol Junqueras a la Conselleria d'Economia, es va negar a facilitar-lo.

Això va obligar els agents a traslladar l'aparell, amb ordre judicial, a l'empresa Cellebrite, amb seu a Munic (Alemanya), atès que no s'havia aconseguir amb cap de les eines existents al mercat o l'ús de tècniques forenses de les quals disposava el laboratori de la Benemèrita. Un agent i un informàtic de la Guàrdia Civil van portar el dispositiu a Alemanya el 18 d'octubre, però va resultar impossible desbloquejar-lo, per la qual cosa els agents van portar de tornada a Espanya el mòbil. Deu dies després, Cellebrite va comunicar la disponibilitat d'una forma d'«atac» al bloqueig del telèfon i sense necessitat de traslladar-ho de nou a les seves oficines de Munic. El jutge va autoritzar llavors el desbloqueig amb presència judicial.

Del cap de Riscos del Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya (Cesicat) es va estudiar un Samsung Galaxy S5; un Iphone-S'i un altre Samsung SM-G901F.

Es van trobar aquí amb dificultats per llegir el contingut del Samgsun Galaxy S-5 i ho va fer el laboratori de Madrid de l'Àrea Electrònica del Servei de Criminalística de la Guàrdia Civil. També al responsable de la Fundació Puntcat, Josep Masoliver Puig, detingut en la mateixa operació, li van ser intervinguts tres terminals: un Apple; un Huawei i un Sony.