Els exconsellers de Territori i de Presidència de la Generalitat de Catalunya, Josep Rull i Jordi Turull, van assegurar, després de visitar Oriol Junqueras a la presó d'Estremera, que és d'una «crueltat extraordinària» que l'exvicepresident català hagi passat el dia de Reis sense els seus fills. Al final de la visita no van voler comentar si havien parlat amb ell sobre la possibilitat que l'exconseller de Justícia, Carles Mundó, el pugui substituir: «Ja s'anunciarà quan hi hagi acord», van afirmar.

Tots dos van afirmar que, quan van sortir de la presó, es van comprometre a visitar «regularment» els que seguien empresonats, a més de Junqueras, l'exconseller d'Interior Joaquim Forn, i Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. Aquests dos últims es troben a la presó de Soto del Real, a la qual Rull i Turull van anar ahir a la tarda.

Els dos exconsellers, tots dos del PDeCAT, van mostrar la seva esperança de no haver de tornar i de veure de nou Junqueras al Parlament, i van explicar que havien vist Junqueras i Forn «molt sencers» i amb «una fortalesa increïble». Després d'afirmar que havien passat «una bona estona» i reconèixer que s'agraeixen les visites de lletrats, familiars i amics quan s'està privat de llibertat, van assenyalar que el Nadal ha estat «molt dur» i especialment per a Junqueras ja que té «nens petits». «El dia de Reis és especialment dur sense poder ser en aquest moment tan màgic amb els teus fills», van afirmar.

En aquest sentit, van insistir que el dia de Reis sense ser amb els fills «és d'un nivell de crueltat extraordinari» i van denunciar que «hi ha una desproporció en aquestes mesures de presó» que és «incomprensible».

Tots dos exconsellers van recalcar en el nivell de «fortalesa extraordinària» de Junqueras i Forn i van assegurar que els havien traslladat l'«afecte que hi ha d'una manera molt extraordinària a Catalunya».