El jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena ha descartat reactivar l'ordre europea de detenció contra l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont a Dinamarca, país al que ha viatjat per participar en un debat organitzat per la universitat de la capital danesa.

El magistrat ha rebutjat en un acte la petició realitzada aquest dilluns per la Fiscalia --tot i que assenyala que la troba raonable-- en la qual sol·licitava que tornés a emetre l'euroordre perquè les autoritats daneses detinguin i lliurin a l'expresident català, investigat pels delictes de rebel·lió, sedició, malversació, prevaricació i desobediència.

Si Puigdemont és detingut a Dinamarca es trobaria en una situació similar a la de privació de llibertat i per tant podria sol·licitar delegar el seu vot en un altre diputat català, igual que ho han fet l'exvicepresident de la Generalitat Oriol Junqueras; l'exconseller d'Interior Joaquim Forn i l'expresident de l'ANC Jordi Sánchez, tots ells a la presó, han apuntat fonts jurídiques consultades per Europa Press.

Si Puigdemont delega el seu vot podria participar en la sessió d'investidura, en la qual es postula per ser reelegit com a president de Catalunya.