El president del Parlament, Roger Torrent, té previst viatjar avui a Brussel·les (en un viatge que assegura que pagarà íntegrament de la seva butxaca) per reunir-se amb el candidat a la investidura com a president de la Generalitat, Carles Puigdemont (JxCat), i conèixer de primera mà el seu pla de govern i els seus plans per ser investit, han explicat a Europa Press fonts parlamentàries.

A més d'amb Puigdemont, Torrent també preveu reunir-se amb els altres quatre diputats encausats que són a Bèlgica: Meritxell Serret, Toni Comín (ERC), Lluís Puig i Clara Ponsatí (JxCat).

L'objectiu de Torrent és «poder defensar els drets dels 135 diputats» del Parlament, dels quals vuit no poden participar en els plens: cinc perquè es troben a Bèlgica i tres més perquè es troben a la presó.

Segons les citades fonts, Torrent aspira a tenir un diàleg «franc, continuat i tranquil» tant amb Puigdemont com amb la resta de diputats de la Cambra.

El president del Parlament va proposar Carles Puigdemont com a candidat a la investidura després de reunir-se amb tots els grups i constatar que és l'únic que pot recollir els suports necessaris per ser el proper president de la Generalitat.

En la reunió d'ahir tots dos podran abordar els detalls d'aquesta investidura, inclosa la possibilitat d'una eventual sessió telemàtica, tenint en compte que si Puigdemont torna a Espanya serà detingut.

Puigdemont va sol·licitar la setmana passada poder delegar el seu vot en un altre diputat per poder participar en el ple, però aquest dimarts ha retirat aquesta petició per «deixar totes les portes obertes» i no descartar la seva presència física en el ple.

Torrent, ha signat aquest dimarts la proposta d'investidura de Carles Puigdemont (JxCat) i el va publicar al Butlletí Oficial del Parlament (Bopc), va informar la Cambra en un comunicat.

Torrent va proposar el dilluns Puigdemont com a candidat després de reunir-se amb els representants de tots els grups i comprovar que és l'únic que pot collir els suports necessaris per ser el proper president de la Generalitat.La incògnita és si la investidura serà presencial o telemàtica, ja que Puigdemont serà detingut si torna a Espanya.

Paral·lelament, Torrent, va denunciar el «muntatge miserable» d'un missatge al seu compte de Twitter. Es tracta d'un missatge en què suplanten la seva identitat i crida a afusellar «xarnegos i espanyols».

«Quan aconseguim la República i tinguem les nostres lleis i la nostra Constitució, podrem per fi demanar al Parlament un dret heroic i afusellar tota aquesta escòria de xarnegos i espanyols», resava el text fals.