La coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, ha defensat que el candidat de JxCat a la Presidència de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha de poder ser investit perquè es va poder presentar a les eleccions catalanes del 21 de desembre.

Ho ha dit en declaracions aquest diumenge durant un esmorzar del PDeCAT a la veguería de Lleida amb més de 300 persones, en el qual també han participat el coordinador organitzatiu del partit, David Bonvehí, i els diputats de JxCat en el Parlament Marc Solsona i Josep Maria Forné.

"Si el president Carles Puigdemont es va poder presentar les eleccions, ha de poder ser investit. No ens mourem d'aquest plantejament", ha assegurat.

Ha avisat que qui ha de decidir qui és el president de la Generalitat són els ciutadans i "no Soraya Sáenz de Santamaría ni Mariano Rajoy".

Pascal ha criticat que, al seu judici, el Tribunal Constitucional (TC) s'ha excedit del que se li havia requerit i que "agreuja la crisi que viu l'Estat per negar-se a respectar el resultat de les urnes i demostra la feblesa del Govern" espanyol".