Òmnium Cultural va demanar als partits sobiranistes «màxima unitat i generositat» per tal que, com més aviat millor, es pugui fer la investidura, formar Govern i restituir les institucions.

En una declaració sobre el moment polític actual que va redactar l'entitat i que es va llegir ahir a l'Escola Súnion de Barcelona, el vicepresident d'Òmnium, Marcel Mauri, ha demanat a Junts per Catalunya, ERC i CUP que fixin «uns objectius mínims de país que siguin àmpliament compartits i que permetin sumar més persones al projecte republicà», sempre des del respecte a «les estratègies de cada partit».

Preguntat pels periodistes, Mauri va assenyalar també que, hores d'ara, Puigdemont és «l'únic candidat que hi ha sobre la taula» per presidir la Generalitat i va insistir que les forces sobiranistes treballin «per fer possible aquest mandat sorgit de les urnes», va declarar. «Som davant un camí llarg, però que serà irreversible si així ho decideix la ciutadania», sentencia el document llegit per Mauri.

Per això, es fa una crida a ser prudent però contundent. «Ens calen solucions serenes i fermes», indica el text, que demana que les forces polítiques sobiranistes concretin «uns objectius mínims de país àmpliament compartits», sempre des del respecte a les «estratègies» de cada formació.

L'aposta de Ponsatí per eleccions

La consellera d'Ensenyament destituïda pel 155, Clara Ponsatí, veuria bé tornar a celebrar unes eleccions a Catalunya si l'alternativa és «formar un govern tutelat en una comunitat autònoma sota vigilància».

Ponsatí va fer aquestes declaracions des de Brussel·les en una entrevista i va matisar que si s'accedís a aquest govern «tutelat» s'haurien de disposar d'altres eines «per avançar en paral·lel» i respondre al mandat de l'1-O i la ratificació del 21-D.

«Simplement demanar perdó i no saltar-se cap imposició arbitrària del TC per poder retornar als despatxos i tenir alts càrrecs, xofers i escortes seria molt mala opció», va assenyalar Ponsatí per defensar que abans que aquest escenari preferiria unes noves eleccions.