El jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena ha rebutjat aquest dimarts excarcerar l'expresident de l'Associació Nacional Catalana (ANC) i diputat electe per JxCat Jordi Sànchez, a la presó des del passat 16 d'octubre. Llarena considera que han aparegut nous elements de prova que acreditarien la participació de Sànchez en mobilitzacions sobiranistes i reitera el risc de reiteració delictiva.

Sànchez va demanar al magistrat per escrit quedar en llibertat el passat 12 de gener, un dia després de comparèixer davant el magistrat, en el qual va acatar expressament la Constitució i va rebutjar la unilateralitat de la declaració d'Independència de Catalunya.

Uns dies més tard, el dia 26 de gener, el número dos d'JxCat, va remetre un altre escrit al jutge insistint en la seva petició de quedar en llibertat en el qual va argumentar que no hi ha risc de reiteració delictiva i que prova d'això va ser l'entrada amb tota la normalitat dels agents de la Guàrdia Civil a la seu de l'ANC a Barcelona, ??el dia 24 de gener.