El president del Parlament, Roger Torrent, ha afirmat aquest dijous que, en l'exercici del seu càrrec, defensarà "fins les últimes conseqüències" els drets polítics de l'exvicepresident de la Generalitat Oriol Junqueras i dels altres tres líders sobiranistes empresonats, Joaquim Forn, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.

En declaracions als periodistes en sortir del centre penitenciari d'Estremera, on ha visitat Junqueras i Forn, Torrent ha assegurat que farà "tot el possible" per aconseguir la llibertat dels quatre independentistes que continuen en presó provisional per la seva implicació en el procés sobiranista.

I ha asseverat que defensarà els drets polítics dels quatre, encara que s'ha referit expressament a Junqueras i Sànchez, que són diputats electes al Parlament després dels comicis catalans del 21 de desembre. "Defensaré (...) els seus drets polítics com a diputats perquè puguin exercir lliurement allò que els ha encarregat el poble català", ha subratllat.

Segons Torrent, aquests drets "no només passen" per poder votar a la Cambra catalana, sinó per poder exercir totes les responsabilitats que comporta ser diputat.