El candidat de JxCat a presidir la Generalitat, Carles Puigdemont, va citar ahir a una reunió de caràcter «jurídic» a la seva residència de Waterloo (Bèlgica) el vicepresident primer del Parlament i diputat de JxCat, Josep Costa, i els exconsellers que resideixen en aquest país: Toni Comín, Meritxell Serret (ERC), Clara Ponsatí i Lluís Puig (JxCat). La reunió es va celebrar a la casa de Waterloo (a uns 20 quilòmetres de Brussel·les) que va ser llogada fa unes setmanes, segons va revelar la premsa belga.

La trobada va començar a les 10 hores d'aquest divendres i també hi va assistir l'advocat Gonzalo Boye. Costa va abandonar l'immoble poc després de les 13.00 hores i Boye abans de les 14.00 hores. També ho va fer Comín, qui no va voler fer declaracions.

Fonts coneixedores consultades per Europa Press asseguren que Costa va viatjar per celebrar una reunió «ordinària» perquè, a part de ser company de llista electoral de Puigdemont, també forma part de l'equip jurídic que l'assessora en el front judicial que té obert. Costa va cobrar protagonisme aquesta setmana perquè es va mostrar contrari a la decisió del president del Parlament, Roger Torrent, de portar la investidura al Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) d'Estrasburg, ja que considera que no és el moment adequat per fer-ho.

Quan va sortir de l'habitatge, Boye va explicar que es tracta d'una reunió «rutinària» en la qual es van tractar temes «jurídics» sobre els quals no va voler donar detalls perquè «són temes delicats» entre un advocat i el seu client.

Tampoc va voler contestar si Puigdemont ha fet un pas enrere per permetre la investidura d'un altre candidat. «En absolut sé d'això perquè era una reunió jurídica», va dir. «No puc parlar d'aquest tema perquè el desconec», va remarcar. L'advocat també va evitar pronunciar-se sobre el futur de Puigdemont, adduint que «mai» es va pronunciar sobre temes polítics i que no dona «recomanacions polítiques a ningú». Finalment, quan se li va preguntar si una ordre de processament de Puigdemont i els exconsellers canviaria l'estratègia de la defensa, Boye va dir que «en absolut». Puigdemont, ha felicitat aquest divendres en una piulada la població lituana coincidint amb el centenari de la restauració de l'estat bàltic, que el 16 de febrer del 1918 va signar l'acta de la seva independència de l'Imperi Rus: «En el món que volem crear, totes les nacions han de tenir el dret de ser lliures i democratitzades sense cap intervenció de fora».