El proper curs escolar la nova escola bressol Aurora de Barcelona, situada al Raval, engegarà un pla pilot en què els pares podran decidir l'horari escolar que volen que faci el seu fill. Se'ls oferirà un ventall entre les 9 del matí i les 7 del vespre en què es preveu que cada alumne pugui fer un màxim de 7 hores al dia, però els pares podran escollir quina hora entra el seu fill i a quina hora surt, segons les necessitats de cada família.

A banda d'aquesta prova pilot, la voluntat del govern local és poder obrir algunes de les escoles bressol després de l'horari lectiu perquè el barri pugui utilitzar aquest equipament. Aquesta obertura dels equipaments anirà acompanyada de la contractació de dinamitzadors que s'ocuparan d'introduir les famílies en el món educatiu, a banda d'acostar el centre a la vida del barri.

L'objectiu d'aquesta iniciativa, va explicar el comissionat d'Educació, Infància i Salut, Miquel Àngel Essomba, és convertir els centres «més educatius i menys escolars» en el sentit de veure les escoles com un recurs més.