Un informe de la Brigada Provincial d'Informació de la Policia Nacional de Catalunya assegura que els Mossos d'Esquadra van crear un «servei il·legal d'espionatge» per dur a terme seguiments a polítics, advocats, associacions civils i periodistes, segons publica ahir El Periódico de Catalunya.

L'informe de la Brigada d'Informació de Barcelona analitza tots els documents que van intervenir quan agents de la Comissaria General d'Informació dels Mossos d'Esquadra es disposaven a destruir el passat 26 d'octubre a la incineradora de Sant Adrià del Besòs. D'això s'ha donat compte a la jutge de l'Audiència Nacional Carmen Lamela que investiga la implicació de la policia que liderava el major Josep Lluís Trapero.

Segons aquest informe, la Generalitat de Catalunya «volia tenir perfectament controlats un grup de persones contràries a la independència, urdir un pla en el qual es van fer servir fons reservats. En concret, 161.101,22 euros només l'any 2015, segons dos correus electrònics que havien de ser destruïts. La Policia conclou que els Mossos vigilaven polítics del PP, Ciutadans, del PSC i fins i tot de l'antiga CiU i avui PDeCAT. En definitiva, «partits polítics, activistes, personatges públics o privats, entitats i plataformes, tots ells de marcat perfil unionista o constitucionalista». Entre les notes i gravacions que els Mossos es disposaven a cremar, la policia va recuperar quatre fulls escrits a llapis sobre la denominada operació Catalunya. En aquests fulls, es fa referència a unes «noces a Madrid de la família Fuster Fabra», en referència a l'advocat José María Fuster.