Una nena de Mataró, de catorze anys, ha estat víctima d'abusos sexuals per part de dos companys de classe.

Segons va poder saber l'ACN, els fets van passar divendres, 23 de febrer, i ja han estat denunciats als Mossos d'Esquadra. Els dos agressors haurien aprofitat l'absència de professors durant un canvi de classe per grapejar una companya davant la resta de l'aula.

L'institut on van tenir lloc els fets ha confirmat el relat i ha anunciat l'expulsió cautelar dels dos alumnes. Un d'ells ha estat expulsat un mes, fins al pròxim 6 d'abril, mentre que a l'altre, que hauria tingut un paper secundari, se l'ha expulsat per un període de cinc dies.

Fonts del centre expliquen que s'ha obert un expedient disciplinari contra l'alumne més conflictiu, que podria acabar amb la seva expulsió definitiva d'aquest institut.

L'agressió de divendres no és la primera i ja al mes de novembre passat va protagonitzar un episodi similar amb una altra nena, però en aquell cas la família de la víctima no ho va voler denunciar.

Tot i que els fets es van produir divendres, no ha estat fins aquesta setmana que han transcendit.

No va explicar-ho a casa

En un primer moment la víctima no va explicar-ho a casa per no amoïnar la seva mare i l'equip de professors de l'institut no en va tenir coneixement fins a la reunió de coordinació que fan dilluns a la tarda, quan una de les mestres va explicar-ho a la direcció després que un altre alumne que va presenciar els fets li ho expliqués a ella. L'endemà, dimarts, l'institut es va posar en contacte amb la víctima i amb la seva família que, en paral·lel, posa el cas en coneixement dels Mossos d'Esquadra, que manté oberta la investigació per vexacions.

Expulsió cautelar

Des del centre també es demana a les famílies dels agressors que se'ls emportin i se'ls informa que han estat expulsats de manera cautelar. L'alumne més problemàtic, durant un mes, fins després de Setmana Santa. L'altre, tot just una setmana. Paral·lelament, la direcció del centre ha obert un expedient disciplinari contra l'alumne més conflictiu, que el passat mes de novembre de 2017 ja havia protagonitzat un incident similar amb una altra alumna, però en aquell cas la família va decidir no denunciar-ho.