El butlletí oficial del Parlament (Bopc) va publicar ahir les al·legacions del Parlament per defensar davant el TC la «plena constitucionalitat» de la Llei 5/2017 de mesures fiscals, administratives i del sector públic, i de creació i regulació dels impostos sobre grans establiments comercials, estades turístiques, elements radiotòxics, begudes ensucrades envasades i emissions de diòxid de carboni.

Les al·legacions, recollides per Europa Press, les firma el lletrat Fernando Domínguez, i defensen la llei catalana que es va aprovar al març de 2017 enfront del recurs contra diversos articles que va presentar el Govern central.

Impugnació de Moncloa

El Parlament defensa que la impugnació del Govern central «no ha estat justificada ni argumentada» i que la norma se circumscriu al poder tributari de la Generalitat. Recorda que diversos dels citats impostos mediambientals tenen un «caràcter extrafiscal perquè van més enllà de la finalitat recaptatòria, en la mesura que els agents que provoquen externalitats negatives en l'entorn i en la salut de les persones amb la seva activitat econòmica han d'assumir el seu cost».

I defensa que els ingressos que es deriven d'alguns impostos es destinen a finançar actuacions de protecció civil i a reduir els riscos de l'activitat gravada.