El president del Cercle de Directius de Parla Alemanya, Albert Peters, es va disculpar ahir al matí per les «formes» del soci de l'entitat que en una intervenció en el dinar celebrat amb el president del Parlament, Roger Torrent, li va desitjar que l'enviessin a la presó. En declaracions a TV3, considera que l'empresari «es va passar» però va avisar que «la inseguretat de la situació actual es va veure reflectida amb aquest comentari».

«No volem que ningú vagi a al presó, no podem negociar amb gent a la presó», va afegir Peters, que va voler deixar clar que el Cercle de Directius de Parla Alemanya està a favor de l'economia catalana i que l'entitat va arribar fa uns 40 anys a Catalunya perquè hi tenen «plena confiança». Per tot plegat, ha instat Generalitat i govern espanyol a negociar i ha reclamant diàleg entre les dues parts.

Per Peters, actualment hi ha una «inseguretat» -va posar com a exemple la incògnita de saber com acabaran les negociacions per formar Govern- i que «tothom està d'acord que cosir i recosir Catalunya és importantíssim». D'altra banda, també ha demanat al govern espanyol que «reprengui el fil per negociar».

«Hi ha conflicte, i si hi ha conflicte cal resoldre'l per part de Madrid i de Catalunya», va sentenciar.

El president del Cercle de Directius de Parla Alemanya també va revelar que ahir havien rebut uns 300 correus electrònics de ciutadans queixant-se «amb tota la raó» per les paraules de l'empresari Karl Jacobi, que va protagonitzar la polèmica amb Torrent. En aquest sentit, Peters va comentar que va parlar amb el membre de l'entitat dimarts al vespre per traslladar-li que «entenia la seva preocupació»però que no acceptava la «forma» de la seva intervenció.

Xiulen Ros al Museu de Lleida

Una vintena de persones van xiular i cridar «Llibertat presos polítics» a l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, durant el seu discurs en la inauguració al Museu de Lleida de l'obra de Santiago Sierra «Presos polítics a l'Espanya contemporània», retirada de la fira ARCO de Madrid fa quinze dies.

Tot i que tant el propietari de les obres, Tatxo Benet, com el director del Museu de Lleida, Josep Giralt, van demanar respecte per totes les opinions i persones, els manifestants no van cessar del seu objectiu.

A la sortida, una vintena de persones més l'esperaven amb més xiulades i escridassades. També li mostraven fotografies de les càrregues policials de l'1-O i pancartes on es podia llegir «Feixista» i «Culpable de l'espoli i del 155», ja que el consideren un dels responsables d'haver permès que sortissin del Museu de Lleida les 44 obres en litigi del Monestir de Sixena, amb el suport del seu partit a l'aplicació de l'article 155.

Ros va haver de ser escortat per seguretat privada, Guàrdia Urbana i Mossos d'Esquadra fins al seu cotxe oficial i, un cop a dins, els manifestants, entre ells, el raper Pablo Hasél, van seguir el vehicle amb més xiulades i escridassades fins que va marxar del lloc.